keskiviikko 5. elokuuta 2009

Tottista valeraskaana

Tiistaina vihdoin käynnistyi Pirkanmaan Käyttökoirien syyskausi Kyötikkälässä omalla kentällä. Porukka jakaantui tokoon ja tottikseen. Mietin hetken ja päätin ex tempore mennä tottiksen puolelle, josko sitä BH koetta varten sais opetusta.

Paikalla oli joukko tuntemattomia ohjaajia, mutta mukavan oloinen porukka ja hyvin otettiin jengiin mukaan. Oli saksanpaimenkoiria, tolleri, snaku, vehnis, valkkari ja Maisa Malikkani =).
Päästiin ekaksi tollerin pariksi ja toinen meni ohjailtavaksi, kun me oltiin paikallamakuussa sen aikaa. Bönde oli täpinöissään - luuli ensinnäkin tolleria Dapoksi =D (eka pentukamu). Lähti ensin heti perään, tylyt ja takas. Maahanmeno alkaa olla nopeampaa ja ilman käsiavuja. Pysyi ihan ok, kerran korjasi asentoa siirtymättä paikaltaan. Toljotin koiraa sen oloisena että perskules pysy siinä! Kouluttajana oli Marja/Maria? - erittäin asiallinen ja kannustava! Kehui kontaktia ja seuraamista. Otettiin pienet pätkät eteen, käännökset vas/oik ja täyskäännös. Jäävissä testattiin istuminen. Etenin pari askelta ja takaisin viereen, vasta siinä palkka. Maisan herne heilahti, tuntui tajuavan alustavasti mistä oli kyse. Ei otettu enempää ja koira autoon. Lenkillä vielä käytiin lopuksi. Hyvä mieli jäi.

Alkuvkosta jo tilasin varmuudeksi lekurin Maisalle. On jo pitkän aikaa syönyt tosi, tosi huonosti. Juoksun alusta sentään jo yli 3 kk. Vasta vkonloppuna huomasin, että nisät enemmän turpeat ja niistä tuli MAITOA!! Pakko oli varmistaa ettei tulehdusta tms. Eikun Hakametsään, Inkerille. Niinhän siinä kävi, että heti kun sain käynnin varattua Baden-Baden alkoi syödä kipan tyhjäksi. Apuna teelusikallinen maksalaatikkoa! Vilmahan syötti Maisaa jo välillä nappula kerralla koiranpedissä istuen... Tulehdusta ei oireista eikä tunnustellen löytynyt - hyvä niin! Ei tarvetta ultrata. Lämpö normaali. Paino 21,2 kg. Päätettiin seurata tilannetta ja jos pahenee, soitto ja Galastop-kuuri. Huh, helpotti.

Lauantaina matka Tuomarinkartanoon erikoisnäyttelyyn... saas kattoo kuinka junnun käy tällä krt. Aila on luvannut tulla katselemaan! Kiva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti